Wizyty są odfiltrowane

Najczęstszy powód, dla którego wizyta wygląda na „zniknioną”, to włączony filtr. Aktywne filtry widać jako etykiety nad listą. Jednym kliknięciem wyczyścisz je wszystkie.
Status
Przy filtrze Potwierdzone nie widać wizyt anulowanych ani no-show. Wybierz Wszystkie statusy, żeby zobaczyć wszystko.
Pracownik i usługa
W Filtry wybierasz pracownika albo usługę. Ustaw je na Wszyscy pracownicy i Wszystkie usługi.
Okres
Sprawdź, jaki okres oglądasz. Możliwe, że wizyta jest w innym tygodniu, niż myślisz.
Wyszukiwanie
Gdy w wyszukiwarce jest wpisane hasło, widać tylko pasujące wizyty. Wyczyść pole wyszukiwania, żeby zobaczyć wszystkie.
Widzisz tylko swoje wizyty
Jeśli pod tytułem widnieje Widzisz tylko swoje własne wizyty, widzisz tylko wizyty swojego profilu pracownika. Kliknij w prawym górnym rogu Mój harmonogram, żeby pojawiło się Wszyscy pracownicy.
Jeśli masz rolę pracownika, a właściciel wyłączył Pracownicy mogą widzieć wszystkie wizyty w Administracja > Zespół, widzisz tylko własne wizyty i nie masz w menu listy Wizyty. Poproś właściciela albo administratora, żeby odszukał wizytę za Ciebie.
Pracownik jest ukryty w Harmonogramie
W Harmonogramie przyciskiem Osoby wybierasz, kogo widać. Jeśli widnieje tam na przykład „2 z 5 pracowników”, nie widzisz wizyt pozostałych osób. Wybierz Wszyscy.
Wizyta została anulowana
Anulowanych wizyt nie ma w Harmonogramie, ale widać je na liście wizyt. Ustaw filtr Anulowane.
Klient musi jeszcze potwierdzić adres e-mail
Jeśli w Administracja > Rezerwacja online, karta Kto, włączone jest Wymagaj weryfikacji e-mail, rezerwacja online czeka na kliknięcie w e-mailu weryfikacyjnym. Klient nie ma jeszcze potwierdzenia, tylko e-mail z prośbą o potwierdzenie adresu.
- Jeśli Wyświetl przed weryfikacją jest ustawione na Ukryj (nie pokazuj do weryfikacji), wizytę zobaczysz dopiero po tym kliknięciu.
- Jeśli jest ustawione na Pokaż jako niezweryfikowane, wizyta jest widoczna ze statusem Niezweryfikowane.
Jeśli klient nie potwierdzi adresu na czas, rezerwacja wygasa. Ile to trwa, ustawiasz w polu Czas wygaśnięcia.
Wizyta czeka na płatność
Jeśli klient płaci z góry, wizyta ma najpierw status Oczekiwanie na płatność. Znajdziesz ją w Wizyty > Oczekuje na płatność. Jeśli po 30 minutach nadal nie ma płatności, Stippa anuluje ją automatycznie. Zobacz Klienci nie mogą zapłacić przy rezerwacji.
Wizyta została usunięta
Wizyta mogła też zostać całkowicie usunięta przyciskiem Usuń wizytę. To jest nieodwracalne. W Administracja > Dziennik aktywności widać, kto ją usunął i kiedy.
Wizyta nigdy nie powstała
Klient twierdzi, że zarezerwował wizytę, a nic nie widać? Najpewniej rezerwacja nie doszła do końca:
- klient nie przeszedł całej ścieżki rezerwacji
- płatność się nie udała
- klient nie potwierdził adresu e-mail
Zapytaj klienta, czy ma e-mail z potwierdzeniem. Jeśli tak, wizyta powstała. Jeśli nie, rezerwacja się nie udała.
Nadal nie ma?
Kliknij Wyślij opinię w menu bocznym i podaj adres e-mail klienta oraz spodziewaną datę wizyty.