Trzy role w Stippa
Każdy członek zespołu ma jedną z trzech ról: właściciel, administrator albo pracownik. Rola decyduje o tym, co dana osoba widzi i może zrobić.
Przegląd

| Działanie | Właściciel | Administrator | Pracownik |
|---|---|---|---|
| Podgląd wizyt | Tak | Tak | Tak, zobacz niżej |
| Tworzenie wizyt | Tak | Tak | Tak |
| Edycja, przenoszenie lub anulowanie wizyt | Tak | Tak | Nie |
| Podgląd klientów | Tak | Tak | Tak |
| Dodawanie i edycja klientów | Tak | Tak | Nie |
| Zarządzanie usługami | Tak | Tak | Nie |
| Dodawanie i zmiana pracowników | Tak | Tak | Nie |
| Podgląd analityki | Tak | Tak | Nie |
| Otwieranie Administracji i zmiana ustawień | Tak | Tak | Nie |
| Zapraszanie członków zespołu i zmiana ról | Tak | Tak, oprócz właścicieli | Nie |
| Wykonywanie zwrotów | Tak | Tak | Nie |
| Zarządzanie subskrypcją | Tak | Nie | Nie |
Właściciel
Właściciel może wszystko, także zarządzać subskrypcją, danymi do płatności i fakturami. Tylko właściciel może uczynić kogoś innego właścicielem albo dać właścicielowi inną rolę lub usunąć go z zespołu.
Firma może mieć więcej niż jednego właściciela. Zawsze musi zostać co najmniej jeden.
Administrator
Administrator może prawie wszystko to, co właściciel. Czego nie może: zmienić subskrypcji ani zmieniać, usuwać lub wyznaczać właścicieli.
Pracownik
Pracownik pracuje w kalendarzu. Widzi wizyty i klientów i może zapisać klienta na wizytę przy ladzie. Nie może zmienić, przenieść ani anulować istniejącej wizyty, ani zmieniać danych klientów, usług czy ustawień.
Pracownik nie widzi Analityka ani Administracja i nie dostaje powiadomień firmy, na przykład o no-show.
Jeśli opcja Pracownicy mogą widzieć wszystkie wizyty jest wyłączona, pracownik połączony z profilem pracownika widzi tylko własne wizyty. To ustawienie znajdziesz w Administracja > Zespół.
Dane o zdrowiu we własnych polach klienta widzi każdy w zespole, także pracownicy.
Zmiana roli
Przejdź do Administracja > Zespół. Otwórz menu przy członku zespołu i wybierz Zmień rolę, a potem Administrator albo Pracownik.
Właściciela wyznaczasz przyciskiem Przekaż własność. Może to zrobić tylko właściciel, a Twoja rola właściciela zostaje bez zmian.